Kinderen

Overgewicht bij kinderen is een groter probleem aan het worden. Kinderen bewegen helaas steeds minder, eten vaak ongezond en drinken veel frisdrank.

Kinderen niet op dieet!
Afvallen voor kinderen is het beste zonder dieet. Voor opgroeiende kinderen is het niet goed om op dieet te gaan. Elk kind in de groei heeft gezonde voedingsstoffen nodig (ook een kind met overgewicht). Deze krijg je door gezond te eten en niet door op dieet te gaan.
Wanneer kinderen op dieet gaan levert dit alleen maar tekorten aan voedingstoffen op en maakt pubers vatbaar voor extreem lijnen!

Kinderen met overgewicht worden vaker gepest. Vaak kunnen zij minder goed meekomen met sport en zijn daardoor minder in trek bij leeftijdsgenoten. Ook hebben zij een verhoogde kans op het krijgen van gewrichts-problemen en op diabetes II (suikerziekte).

Vaak wordt er veel frisdrank gedronken en ongezond gesnackt. Op deze manier eet een kind teveel suiker en vet. Denk aan de tussendoortjes met veel vet en veel suiker. En vaak door teveel tussendoortjes zal er weinig trek zijn en een volwaardige maaltijd.

Helaas komt het ook voor dat kinderen steeds minder bewegen. Zitten vaak en veel achter de computer en kijken veel TV. Hierdoor ontstaat ook sneller overgewicht en dit is ongezond. Het is niet fijn om te zwaar te zijn, het bewegen wordt moeilijker, de conditie wordt slechter.