Informatie

Een doorgezakte voet (spreidvoet) is een afwijking van de voet waarbij de kopjes van de middenvoetsbeentjes naar onderen doordrukken. Hierdoor staan de tenen gespreid en wordt de voorvoet breder.
Dit kan ontstaan door overgewicht, reuma of overbelasting door bijvoorbeeld schoenen met hoge hakken.Dit kan pijn doen………
Deze klachten zijn een scherpe pijn bovenop de voorvoet, een brandende pijn onder de bal van de voet, in combinatie met likdoorns en/of eeltvorming. Het is ook zeer vermoeiend om met deze pijn te lopen.

Aan de afwijking kan ik niets doen, maar wel aan de likdoorns en het eelt. Je bent van harte welkom voor een pedicure behandeling

Een eksteroog is een ander woord voor een eeltpit of likdoorn en deze is vaak hard en pijnlijk. Het eelt groeit naar binnen en het centrum van de pit is het pijnlijks.
Een likdoorn ontstaat vaak door wrijving tussen de tenen of met de schoen en daarom is het ook belangrijk om schoenen te dragen die goed en lekker zitten.

Heb jij een eksteroog, dan ben je van harte welkom om deze te laten verwijderen. Natuurlijk worden je voeten helemaal onder ‘handen’ genomen.